Modigliani%20008.jpg

Sain Eevalta lehtileikkeen Modiglianin Ateneumissa avautuvasta näyttelystä. Hän tiesi kuinka olen höpertynyt kopiomaan Modiglianin maalauksia, ihan vain oppiakseni  kuinka pienillä asiolla ilmaaistaan niin monia tapahtumia.

Eeva%20otti%20mukaansa.jpg

Tämän Hattupäisen tytön Eeva tempasi mukaansa heti, kun se oli viittä vaille valmis. On näköjään kehystänytkin maalauksen.

Tytt%C3%B6%20sinisess%C3%A4%20002.jpg

Tästä Sinimekkosesta tytöstä sain monta vinkkiä kuinka taustaa käsitellään.

Modigliani%20004.jpgHelminauhan kuvaamista halusin tässä kopiossa harjoitella.

Modigliani%20001.jpg

Tämä on viimeisin yritys. Mantelisilmät on useimmilla Modiglianin naisilla, ja tämäkin tyttö saa ehkä vielä oikeanlaiset silmät. Tytön leuan on Modigliani kuvannut vähän kummalliseksi, enkä pystynyt sitä kopioimaan. Tässäkin taulussa on monta seikkaa joita voisin ajatella käyttäväni maalauksissa,--- jos vain osaisin?

En ole ainoa joka kopio mestareiden maalauksia. Louvressa näin kuinka siellä taiteilijat kopioivat teoksia. Siellä ei saanut olla sama mittakaava kuin alkuperäisellä maalauksella.

Tämä homma on niin mukaansatempaavaa puuhaa, että syöminen tahtoo unohtua, ja pihatyöt unohtuvat kokonaan.. Kiinteistöpalvelu soittikin juuri, että joko olet huolestunut, kun lehdet on nurmikolta keräämättä. Sanoin että lehdet saavat olla vaikka ensi syksyyn, mutta räystäät on syytä puhdistaa ennen pakkasia. Huomenna lupasivat tulla