20191012_094252%20%282%29.jpg

En tiedä miksi tämä Oulusta 1949.1.6 lähetetty kortti on päätynyt minun huostaani. Kortissa Klaara, Sulon kanssa toivottaa serkkunsa Elsi kullan tervetulleeksi kotiinsa. Klaara oli isoäitini Anna Selinan veljen, Kustin tyttö. Elsi oli tullut Amerikasta käymään lapsuusmaisemiin, tapaamaan sukulaisiaan. Häneltä saimme paljon "Amerikanpaketteja" sodan jälkeen.

Elsi kulta oli myöskin minun isoäitini Anna Selinan sisar ( Anna Selina oli syntynyt samana vuonna kuin runoilija Eino Leino, tämä hahmottaa vähän aikamatkaa)

Sulosta ja Klaarasta minun kirjoittaa. Sisareni Oulusta soittii, ja hän oli vanhoja valokuvia selatessaan löytänyt KALEVA lehden artikkelin, jossa kerrottiin Sulo Tyyniahon s.1894-1969 elämäntarinaa. Sulo oli syntynyt kuurona ja vasta kaksitoistavuotiaana hän pääsi kuurojen kouluun. Siellä hän oppi viittomakielen ja myöskin puhumaan. Sulo oli lahjakas poika, hän valmistui hammasteknikoksi.

 Klaaran, os. Moisanen s.1884-1991 ja Sulon avioliitto oli lapseton. Tämä perhe toimi Oulun kuurojen parissa ja he olivat jonkinlaisia mesenaatteja. He olivat arvostettu pariskunta siihen aikaa ja vielä nykypäivinä heitä muistetaan.

  Värikuvassa on Elsi-tädin tyttäret Aili ja Irja, jotka kävivät Suomessa v. 1970  tapaamassa myöskin sukulaisiaan. Ailin ja Irjan kotipaikaksi oli valikoitunut Dallas, heidän luonaan kävimme sisareni ja Laurin kanssa ikimuistoisella Amerikan matkalla.