IMG_0805.jpg

Pienten koirien lämpmät tassut jättivät jäljet jäiselle rappukivelle.

IMG_0803.jpg

Raad ja Maya odottavat jotain mieleistä joulupöydän antimista.

Ajankohtaiset asiat mietityttivät kaikkia läsnäolojoita. Ihmeteltiin pihassa käväissyttä hybridiautoa, joka sai runsaita kehuja, ajomukavuudesta ja kaikista uusista toiminnoista.

 Järkytystä koettiin, kun kuultiin kuinka omatoimista sähköautonlatausta oli harrastettu joidenkin toimipaikkojen sähkölaitteissa. Paljon tuohoa oli saatu aikaan.

 Perinteiset jouluruuat maistuivat. Joillekin sopi sillit ja silakat, muutamat tyytyivät erilaisiin lohivalmisteisiin. Tarjolla ollutta possunfileselkää syötiin Antin ja Helenan valmistamien laatikoiden kanssa. Kaikille olisi sopinut Annin valmistamat herkulliset gluteenittomat lihapyörykät.

  Perinteinen rosolli koottiin huolella ja sitäkin tarvittiin ainakin kahta eri versiota, kun otetaan huomioon allergiat ja mieltymykset. Rosollin kastike maustettiin mieleiseksi

 Joulupukki oli tuonut lahjat kuusen ympärille. Minä sain kaulaan ripustettavan kännykotelon, jota voin tarvita kun könyän keskellä yötä keittiöön yövälipalalle. Lisäksi sain lisävalon keittiön työpöydälle. Toivottavasti lahjat olivat kierrätettyjä. Minä en ole kierrätyksen äiti, vaan isoäiti ja olen harrastanut sitä koko ikäni.