Nikola-lajikkeesta tuli oikein hyviä perunapiirakoita. Parhaimmillaan piirakat ovat heti uunista otettuna, rapeakuorisina. Minä valmistan näille herkuille voi-Neitoöljy-valkosipuli- seoksen, ja sitten vaan syömään! Muusi loppui ja pohjalevyjä, eli kakkaroita, jäi niin paljon että hätäpäissäni tein korppujauhoista jäisistä puolukoista ja Annan tuomista omenoista täytteen piirakoille. Niistä tulikin ihan vierastarjottavaa, elikä olivat maukkaita. Perunapiirakoita en juurikaan raski tarjota vieraille!
Eilen könysin rannalle katsomaan miten ruska on edistynyt. Hehkuvia värejä löytyi
Se ainoa luumu oli kypsynyt ja olikin maukas. Samoin olivat erityisen makeita punaherukat, joita löytyi vielä muutama kourallinen. Nyt niitä jo maun vuoksi voikin kutsua viinimarjoiksi. Puolukoita söin myöskin rantakalliolta.
Tätä koivua olen säästänyt, ehkä se kirpaisee jonkun ohikulkijan silmää, mutta minun on mukava samaistua näihin kauan eläneisiin ja aikoinaan kukoistaneisiin rantapuihin.
Mustikkavarvikko oli saanut vaaleanpunaista ruskaa.
Onnenpensaan ruska on aluillaan.
Kasvihuoneessa kasvava Zilga-viiniköynnös vaaleanpunaisessa asussaan.
Persiljapenkin vieressä kasvaa ja kukkii vielä salkoruusu. Taitaa olla keväisiä taimia.
Kommentit