IMG_0644.jpg

Tänään avautunut tuoksuva kukka. Kukkaihmisenä ihastelen ja ihmettelen kuinka ne jaksavat, tämäkin pohjoisella ikkunalla kasvava, avata kukkansa pimeänä vuodenaikana.

IMG_0641.jpg

Kymmenen vuotta käytin Vesan työpaikalta poistettuja tietokoneita. Ensimmäisen hinta oli yksi euroa, toinen maksoi jo 25 € ja Antti laittoi molempiin tarvitsemani ohjelmat. Molemmissa oli Wind; 7 se oli yksinkertainen ja helppo meikäläisenkin käyttää, nyt tämä  Win;10  vaatii lisää opiskelua.

Monenlaista remppaa on ollut tämän koneen käytössä. Eilen tulivat Veikon Koneen Hannu ja Janne huoltamaan näitä laitteita. Televisio on kakistellut jo vuosikausia ja lopulta sekin taitaa olla kunnossa Hannun laittaman uuden antenninvahvistajan vuoksi.

Janne on asiantuntija näissä nettiasioissa. Katsoessaan koneen vikailmoitusta hän totesi; "prosessori näyttää olevan vialla" ja se tuntuu olevan tärkein osanen koko koneessa. Hän työskenteli aikansa, selasi koneen sisuksia ja asetteli "palikoita" paikalleen. Lopuksi hän totesi, että jos tämä ei auta, täytyy kääntyä takuuhuoltoa kohti.

 Tänä aamuna vasta toinen virtapainikkeen painallus avasi koneen. Lähetin Antille viestiä, että hän lähettäisi Jannen s-postiin koneen takuutodistuksen. Lisäksi koneen toimittaja tarvitsee kaikki koneen kylkeen asetetut tiedot, otin pari valokuvaa ja lähetin nekin tiedot Jannelle.

Nyt tuntuu kuitenkin, vaikka tilanne on epävakaa, että asia selkenee ja laite saadaan kuntoon asiantuntijan avulla.

Vanhaa Katriina Baarin aikaista radiota olen kuunnellut, mutta sekin oli jo aikansa elänyt ja kanavia piti haeskella joka kerta avatessa. Tilasin uuden pienen radion, jonka Hannu asetteli kuuntelu kuntoon. Samalla lupasin maksaa sauvasekoittimen, jonka Hannu toi kauan sitten edellisen kerran käydessään. Ajattelin että maksan sen sitten, kun televisio on kunnossa.