Metsäretken tuomisia joista saadaan valmistettua monta gourmee ruokaa. Persiljan kuivasin ja luulen että käytän sitä purukumin tapaan. Talvikurpitsan siemenet ovat menossa Maatiaisen siemenvälitykseen josta sain ensimmäiset tämän lajin siemenet. Suppilovahverot säilösin kuten ennenkin, mutta lampäänkäävät Lauri perkasi tuoreina ja pakastin ne kertakäyttö annoksiin.

     Nyt sitten päästiinkin siihen kurmeeseen, lauantai-iltana valmistin niistä pannullisen herkkua. Nehän ensin voidellaan munalla ja kieritellään, tällä kertaa korppujauhoissa, niissäkin täytyy olla tarkkana ettei ole mahdottomia määriä lisäaineita jotka vaikuttavat makuun. Paneroidut kääpäpihvit paistoin oliiviöljy ja voi seoksessa, haudutin niitä puolisen tuntia ja nostin pannun pöytään. Nämä herkut meillä syödään suoraan pannulta, kuten karjalaisen kulttuurin piirakat ja karjalanpaistipotti tuodaan pöytään. ja lihapottiin kastellaan piirakoita. Sehän oli aikoinaan rahvaanomaista kunnes tuli kelvolliseksi, kun huomattiin kuinka paimenten juustofondue oli tullut suosituksi paremmanväen piirissä.

     Meillä Lauri melkein unohti hyvät ruokatavat ja suorastaan ahmi näitä metsästä keräämiään herkkuja.