.jpg

Tamenterhot odottavat istuttamista

Tammien%20kylv%C3%B6p%C3%A4iv%C3%A4%2001

 Retkipäivä voimapaikkaan. Eevan pihalta kerätyistä terhoista on tarkoitus kylvää syksyllä konemyrskyn alle joutuvien kuusivanhusten juuristolle uutta kasvustoa. Onneksi Eeva ymmärsi varata kaupasta makkaraa, jolla vahvistettiin voimia edessäolevaa puuhailua varten. Uupumus olisi tullut ilman maukkaita nuotiomakkaroita.

.jpg

Helena ihmettelee mitä tästä tulee. Kuusien juuristoalueelta kaivetaan sen verran sammalikkoa pois, että voidaan ujuttaa terho kivennäismaahan. Juuri samalla tavalla kuin orava piilottaa keräämänsä talvivarannon.

Olin varautunut vähän huonosti istutuspäivään, en ottanut edes vesipulloa mukaan. Koko ajan oli mielessä, että metsässä on varmasti puolukoita, joilla janon saa sammutettua. Tämä ikivanha kuusikko oli kuitenkin raskas kuljettava, jalat vajosivat puolisääreen pehmeään sammaleeseen, vain pienissä valopaikoissa oli heikkoa mustikan-ja puolukanvarvikkoa. Helenan varaamasta vesipullosta riitti minullekin janon sammuttamiseksi muutama hörppy, joka antoi taas uutta puhtia

 Minä sain laskettua yli sadan terhon istuttamisen, luulen että Eeva, Vesa ja Helena saivat enemmänkin aikaiseksi. Tätä paikkaa on mukava (toisten) seurata, onko meidän uurastuksella ollut mitään vaikutusta.

 Mitä enemmäm puuhailee tällä voimamäellä sitä paremmalta tämä työskentely metsän parissa tuntuu.