TV-n%20korjaus%20007.jpg

Eilen illalla säikähdin vähän, kun tietokoneen virtapainike juuttu koneeseen, eikä minkäänlaista värähdystä koneessa tapahtunut. Soitin Eevalle että mitä ohjeita siellä olisi tarjolla. Eevahan ei vastannut, mutta oli pelästynyt, että mitä siellä vanhukselle nyt on tapahtunut. Antti vastasi, hän asensi tähän, Vesan työpaikalta nimelleiseen hintaan ostettuun, ja siellä ammattimiesten tyhjentämään koneeseen, minulle tarpeelliset ohjelmat.

Ensimäiseksi piti hakea ohutteräinen keittöveitsi, minulla on vaan nämä 60 vuotta käytössä olleet pöytäveitset, mutta tähän hommaan olivatkin sopivat. Niillä piti kammeta koneen etupaneeli varovasti irti, se  oli kiinni pienillä klipseillä. Varovasti veistä ujuttamalla paneeli irtosikin, ja sisällä oli pieni vajaan sentin kokoinen suippo nappula jota painelemalla saatiin ehkä uutta liikettä virtapainikkeenseen. Etupaneeelin takaisin laittamisessa oli taas oma kamppailunsa. 

 Sitten haettiin uutta käyttötapaa koneeseen, että tämä virtapainikkeen juutuminen ei olisi mahdollinen. Pirjon työpaikalla koneet ovat koko ajan päällä, öisin lepotilassa, en nyt muista millä nimellä tätä kutsutaan.

 Niinpä Antin opastuksella löydettiin ohjeet, ja tallennettin koneeseen ohjelma: näyttö sammui 10 min kuluttua, ja kone meni lepotilaan 15 nim päästä käytön lopettamisesta.

 Kone avataan vain entteriä painamalla. Siihen minun piti kirjoittaa kirjalliset ohjeet muistin varmistamiseksi.

 Tänä aamuna  enteriä painamalla kone kyllä käynnistyi, mutta näyttö ei avautunutkaan. Piti hakea siihen uutta tapaa.

 Etupanelikaan ei ollut aivan tarkasti mennyt paikoilleen, ja sitä oikein painamalla, kuului pieniä kilahduksia jotka Anttikiin kuuli puhelimessaan.

 Monta eri vaihetta käytiin läpi kunnes kone virkosi sen verran, että päästiin taas laittamaan uutta ohjetta koneelle. Nyt näyttö ei sammu koskaan ja kone sammuu itsekseen 20 min kuluttua käytön lopettamisesta.

 Kirjoitan mieleläni juttuja tähän, Hataria muistikuvia, blokiin ja pasianssia pelaan myöskin uutterasti.

 Uutiset luen netistä ja Areenasta katselen myöskin ohjelmia ja niihin tätä toimivaa tietokonetta tarvitaan

 

 

TV-n%20korjaus%20011.jpgTV-n%20korjaus%20010.jpg