Kurkkuja%20Paulilta%20%20ja%20Ransun%20p

Paulin ja Hellevin eilisiä tuliaisia. Paulin kasvattamia avomaankurkkuja. Omenat ovat Annan puutarhasta, aikaista Huvitus lajiketta.

Kurkkuja%20Paulilta%20%20ja%20Ransun%20p

Alotin eilisen päivän kaalikääryleiden tekemisellä. Mielessä oli makumuisto aikaisemmalta ajalta, ja tehdessäni niitä ajattelin, että ovat varmaan viimeiset kääryleet minulta, olivat niin työläitä. Maistaessani ensimäisiä kypsyneitä kääryleitä, ajatuksissa kävi, että ehkä eivät olekaan viimeiset kääryleet, olivat niin hyviä. Olin unohtanut meiramin kääryleiden täytteestä, onneksi, se olisi ollut jo liikaa.

 Hellevi soitti että oletko kotosalla, he tulisivat tuomaan Paulin minulle varaamat mansikantaimet.

 Tarjosin juuri kypsyneitä kääryleitä Helleville ja Paulille, maisteltuaan hekin tuumivat ehkä ryhtyvänsä tähän työlääseen valmistustapaan, ihan vain maun vuoksi.

 Lopettelimme ruokailua kun Annaleena soitti, sovittiin tapaaminen, että nähtäisiin ihan silmikkäin, onhan kirjoiteltu s-postia ja luettu toistemme tarinoita. Annaleenan ruokablogi, Pata porisee, tuo veden kielelle kuvia katsellessa.

Kurkkuja%20Paulilta%20%20ja%20Ransun%20p

 Vierailun tähti oli Ransu, hyljätty löytökoira joka on saanut kodin Annaleenan perheen luona. Viimevuoden marraskuun Kantrissa oli juttu: Punajuurta bloggarin tapaan. Viimenen kappale laajassa jutussa oli maininta tastä koirasta, joka on rodultaan lagotto, tryffelikoira. Meidän pihassa on vanhoja tammia jotka ovat metrisinä taimina tuotu Jokioisista. Ja tammien läheisyydestä, maata muokatessa olen ihmetellyt muutamia kummallisia kokkareita, jotka olen heitellyt pientareille, että pois meidän puutarhasta. Mutta kun ne kokkareet ovat olleet niinkuin tryffelit ovat kuvissa.

Että meidän naapurikylässä olisi ruokabloggajalla tälläinen koira! Senhän voisi opettaa uusille tavoille. Annaleena tuntui olevan aivan yhtä innostunut kuin minäkin joten tapaaminen järjestyi vihdoinkin.

Kurkkuja%20Paulilta%20%20ja%20Ransun%20p

 Sain Annaleenalta luettvaksi juuri ilmestyneen: Tertti Kartanon keittokirjan. Tertissä kasvatetaan tryffeleitä. Heidän tammiensa juuristoon on ympätty sienirihmastoa joten saalis on varmenpaa.

Kurkkuja%20Paulilta%20%20ja%20Ransun%20p

Kirjan ohjeista aion kokeilla haukifärssiä ja kermassa haudutettua purjoa.

Kurkkuja%20Paulilta%20%20ja%20Ransun%20p

Lapset Matias ja Minea ovat jo autossa. Ransu miettii vielä lähtöä.